Pečarovci
Škofija Murska Sobota
Škofija Murska Sobota

MISEL DNEVA

"Vprašanje naše molitve je osnovno vprašanje. Od tega je odvisna vera in nevera." B. sl. Alojzij Kozar

Božja beseda


Vir: www.hozana.si

2006  2007  2008  2009  2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  

Obisk Medjimurske Marije

nedelja, 23.02.2020


Kdor je doživel romarski utrip Medjugorja, tega ne bo pozabil nikoli. Reka romarjev iz v sega sveta, nenehna molitev, prepevanje duhovnih pesmi, čakanje na sveto spoved, množica vernikov, ki so zbrani pri maši narodov, ali zvečer pri češčenju Najsvetejšega ali križa. Ob tem pa nas prevzame mir in tišina, ko se vzpenjamo na hrib, kjer se je Marija prikazovala preprostim  pastirčkom in jim sporočala, kaj Bog pričakuje od nas. Greh je človeka oddaljil od Boga in človeka. Bog pa hoče popraviti in ozdraviti posledice greha.

Vse se je začelo 24. junija 1981 ko  otroci prvič zagledali podobo mlade žene z otrokom v naročju. Žena je bila obsijana z veliko svetlobe. Otroci  so v njej prepoznali Devico Marijo.

Marijina prikazovanja in sporočila so spremenila podobo vasi Medjugorje, še bolj pa so spremenila srca mnogih romarjev, ki prihajajo iz vsega sveta.

Marija nas vabi k molitvi, postu in brezpogojnemu spreobrnjenju. Nihče takrat, ko so otroci odraslim prenašali Marija sporočila ni slutil, bodo to majhno vasico preplavile reke romarjev. Že leta in leta množice romarjev z žarečimi obrazi zapuščajo ta mali kraj in doma v sto in sto jezikih pričujejo, kako so v Medjugorju po molitvi in sveti spovedi srečali i Boga.

Slovenska cerkev se pripravlja na festival mladih, ki bi moral biti od 15. 17. maja. Žal se srečujemo s koronavirusom in zato je omenjeno srečanje preloženo na poznejši datum.
Da bi se mladi in tudi odrasli  seznanili z dogodki v Medjugorju, se v murskosoboški škofiji na to dogajanje pripravljamo tako, da se po naših župnijah nekaj dni zbiramo ob kipu Medjugorske Matere Božje.  Verniki pečarovske župnije smo sprejeli Marijin kip v sredo 19. februarja . V nedeljo 23. Februarja po pozni sv. maši je Marija romala v župnijo Razkrižje.

V času, ko je bil Marijin kip v naši cerkvi, smo se pred sveto mašo zbirali k molitvi. Molitev so oblikovali in vodili člani raznih skupin. Med sveto mašo smo premišljevali o Marijinem poslanstvu. Marija je Mati Cerkve.  Ona je mati vseh ljudi. K njej se zatekamo in jo prosimo varstva in pomoči. Ona je nas spremlja na zemeljskih in nas vodi k Jezusu. Ona nam je zgled vere in pravega češčenja Boga. Marija je vse svoje življenje služila božjim načrtom, zato je najboljša učiteljica življenja po evangeliju. Njej smo izročili naše družine, našo župnijo, vse mlade, bolne trpeče in vse, ki potrebujemo spreobrnjenja.

Vesel sem in Bogu hvaležen, da se je vsak večer ob Mariji zbralo lepo število pečarovskih vernikov.  Naj bodo naše skupne molitve ljudem našega kraja v moralno in duhovno korist.

Župnik:
Ivan Kranjec